- Reţete de sănătate cu fructe şi legume -
O veste bună! Apariţiile pe teme de sănătate din seria "Biblioteca «Formula AS»" continuă. Acum, la toate chioşcurile de presă din ţară, "Leacuri din farfurie", volumul I - Reţete de sănătate cu fructe şi legume.
Revista "Formula AS" şi-a făcut o tradiţie din popularizarea medicinei naturii. Suntem fraţi de cruce cu Floarea de Muşeţel. Mii de ani înainte ca medicamentele de sinteză să fi fost inventate, oamenii s-au vindecat cu ce le-a lăsat Dumnezeu la îndemână: apă curată, ierburi, fructe şi soare.
Apelul nostru la medicina naturii nu are, însă, intenţii războinice. Nu vă vom îndemna niciodată să renunţaţi la sfatul medicului specialist, atunci când vă confruntaţi cu probleme grave de sănătate, dar nici să întindeţi mâna după antibiotice atunci când strănutaţi. E ca şi când aţi trage cu tunul în vrăbii.
Îndemnul nostru este, de fapt, mai profund. Îndrăznim să vă sugerăm să trăiţi cumpătat şi curat, în spiritul naturii şi în armonie cu ea. Hrana noastră de toate zilele nu trebuie transformată în otravă, ci în medicament. Cercetările din ultima vreme au ajuns la o concluzie care nu poate fi pusă la îndoială: aşa cum mâncarea contribuie în mare măsură la apariţia bolii, tot ea poate să o şi vindece. Chinezii au un proverb plin de înţelepciune: "Indiferent cine este tatăl unei boli, mama ei este alimentaţia greşită". Un adevăr care nu şi-a pierdut valabilitatea de-a lungul a mii de ani. Concluzia? Sănătatea stă în mâinile noastre, adică în farfurii. Alegând alimentele potrivite, vom preîntâmpina suferinţa şi vom şti să ne vindecăm.
Reţetele cu legume şi fructe pe care vi le propunem (într-un volum următor vă vom oferi reţete cu alimente) fac parte dintr-un tezaur de leacuri populare, verificate prin mii de ani de experienţă, şi pe care lumea contemporană le descop