Când alianţa împreună, cînd unele partide din alianţă cu opoziţia.
Vineri, în parlamentul de la Chișinău au avut din nou schimburi de replici acide între membrii coaliţiei aflată la guvernare, şi între aceştia şi opoziţie. Mai mult, aflăm de la corespondenta Europei Libere Liliana Barbăroșie, deputații au votat în majorităţi schimbătoare. Când alianţa împreună, cînd unele partide din alianţă cu opoziţia.
În pofida ostilităţilor ce planează între grupurile parlamentare din coaliţia de guvernare după înaintarea, ieri, de către opoziţie a unei moţiuni împotriva guvernului Filat, moţiune pe care o componentă a coaliţiei s-a declarat hotărâtă să o sprijine, cele trei au votat astăzi în mod consolidat pe mai multe proiecte mai puţin importante. Când a venit rândul celor două hotărâri vizând direct un ministru liberal-democrat, pe cel al sănătăţii, lucrurile s-au schimbat în mod radical. Proiectele ce declară ilegale mai multe reforme iniţiate în sănătate de ministrul liberal-democrat, Andrei Usatâi, aflat de altfel şi sub mai multe anchete ale organelor de drept, au fost adoptate cu votul liberalilor şi democraţilor, asociate cu cele ale comuniştilor. Liberal-democraţii premierului au plecat din sala parlamentului în semn de protest, iar vice-preşedinta liberal-democrată a parlamentului, Liliana Palihovici, a explicat Europei Libere motivaţia acestuim gest protestatar:
„Regretăm foarte mult că în parlamentul Republica Moldova s-au pus la vot proiecte de hotărâri care stopează reformele. Nu poate să aibă nici un efect, pentru că nu încape în nici o logică că un parlament poate să stopeze nişte reforme foarte necesare. Leg toate aceste lucruri cu moţiunea de cenzură împotriva guvernului. Întrebarea este următoarea: de ce în decembrie, când au avut loc audierile ministrului, nu s-a pregătit proiect de hotărâre? Acum s-au trezit că, uite,