Nu fierbe mierea zaharisită, pentru că îşi va pierde din proprietăţi. Nu fierbe mierea zaharisită, pentru că îşi va pierde din proprietăţi.
Una dintre cele mai răspândite și străvechi metode de tratament, apiterapia te ajută să previi și să tratezi afecțiuni din cele mai diverse, folosind produsele apicole: mierea, polenul, veninul albinelor, lăptișorul de matcă sau propolisul.
Se asimilează foarte ușor de către organism și aduce numeroase beneficii, având un rol major în reglarea funcțiilor organismului. Bogată în vitamine, minerale și enzime, mierea e considerată un adevărat antibiotic natural, un ajutor de nădejde în afecțiunile digestive, renale sau cele ale sângelui și, totodată, cu o capacitate excelentă în eliminarea toxinelor din ficat și rinichi. În plus, are capacitatea de a opri hemoragia și de a cicatriza și e recunoscută pentru rolul tonifiant și fortifiant. Atenţie, dacă ai diabet, e recomandat să eviți consumul de miere.
Ştiai că 100 g polen oferă organismului aproximativ 270 de calorii și conține apă, glucide, lipide, vitamine, dintre care cele mai importante sunt cele din grupa B, și minerale indispensabile organismului (calciu, fier, potasiu, magneziu, iod etc.)? E una dintre cele mai bogate substanțe, cu proprietăți nutritive excelente pentru organism. Cel mai adesea este folosit pentru reglarea tranzitului intestinal, arderea grăsimilor, în curele de detoxifiere a organismului și pentru scăderea nivelului colesterolului. Îl găsești sub formă de pudră, granule, praf sau tablete. Totuși, polenul trebuie evitat de către diabetici, femeile însărcinate și persoanele care au alergii alimentare.
E substanța produsă de albine pentru a hrăni regina stupului. Conține toate vitaminele din complexul B, aminoacizi esențiali, proteine, săruri minerale și oligoelemente. Contribuie la menținerea sănătății oaselor și mușchilor, are capacitatea