Este gustos, hrănitor şi are numeroase beneficii, atât pentru sănătatea organismului, cât şi pentru siluetă. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să incluzi peştele în meniul tău. Nutriţionistul te îndrumă ce să alegi şi cât de des să consumi. Este gustos, hrănitor şi are numeroase beneficii, atât pentru sănătatea organismului, cât şi pentru siluetă. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să incluzi peştele în meniul tău. Nutriţionistul te îndrumă ce să alegi şi cât de des să consumi.
Carnea de peşte este recunoscută pentru proprietăţile sale nutritive şi, tocmai de aceea, specialiştii recomandă un consum regulat al acesteia măcar o dată la câteva zile. Principalul avantaj al cărnii de peşte îl reprezintă grăsimile din seria acizilor graşi esenţiali Omega 3, care ajută în lupta contra obezităţii, cresc energia fizică şi măresc tonusul psihic. Speciile care conţin cei mai mulţi acizi Omega 3 sunt: macroul, heringul, sardinele, codul, tonul şi somonul. Pentru a nu-şi pierde din proprietăţi, este bine să fie preparat fiert sau marinat. De asemenea, peştele este recomandat şi în curele de slăbire, deoarece are o cantitate mult mai mică de lipide, comparativ cu alte tipuri de carne.
Există mai mult de două sute de specii de peşte care se consumă, aşadar ai de unde alege. Cele mai recomandate din punct de vedere al proteinelor pe care le conţin sunt tonul (27g/ 100 g) şi batogul (25 g/ 100 g). În plus, carnea de peşte este foarte bogată în vitaminele B6, B12, care luptă contra anemiei, vitamina D, esenţială pentru asimilarea calciului, şi vitamina A, benefică pentru ochi şi piele.
"Peştele este o sursă bogată de acizi graşi esenţiali omega 3, utili pentru o funcţionare optimă a organismului. Cel mai bine este să fie consumat de cel puţin două ori pe săptămână. Eu recomand peştele gras, oceanic", ne spune nutr