Consiliul Judeţean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina - Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CCPCT) Suceava, Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” şi Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc au organizat, în ultima zi de Făurar, în sala de festivităţi a colegiului câmpulungean, manifestarea cu genericul „Dialogul artelor”.
Expoziţie de pictură, lansări de carte, moment artistic
Manifestarea itinerantă, care a debutat cu câteva săptămâni în urmă la Vatra Dornei şi care a poposit acum la Câmpulung Moldovenesc, a constat în prezentarea expoziţiei de pictură a artiştilor plastici suceveni Ana Candrea Constantin, Doina Vianora Catargiu, Cristina Hreamătă Macoveiciuc, Grigore Micu şi Iosif Csukat („Grupul celor 5”, alcătuit din membri ai Cenaclului “Dimitrie Loghin”), o suită de lansări de carte în care s-au regăsit câteva volume care vizează tradiţiile şi obiceiurile specifice zonelor etnografice din Bucovina şi un moment artistic susţinut de oaspeţii sosiţi de la Suceava, cărora li s-a adăugat contribuţia „forţelor locale” câmpulungene.
Manifestarea, deschisă de Călin Brăteanu, şeful CCPCT Suceava, şi moderată în continuare de Minorica Dranca, a fost salutată în numele preşedintelui CJ Suceava de către consilierul judeţean col. (r) Ioan Abutnăriţei şi de viceprimarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Silviu Robciuc.
Prezentări alternate cu secvenţe de spectacol
Momentele evenimentului s-au desfăşurat într-o succesiune care a alternat prezentările (de expoziţie şi de carte) cu secvenţele de spectacol (folclor, muzică folk, teatru scurt, recitare de versuri).
A fost prezentată mai întâi expoziţia de pictură de către Grigore Micu, preşedintele Cenaclului „Dimitrie Loghin” (expoziţie care etalează 28 de lucrări), apoi au fost prezentate cărţile de către autori, îngrijitori de ediţii şi editori. @