Un adulter poate devasta o căsnicie. Totuși, potrivit statisticilor, jumătate dintre cuplurile în care s-a comis un adulter (indiferent de către cine) au hotărât să continue relația și nu să se despartă, relatează sfatulpartinilor.ro. Asta nu înseamnă că procesul de vindecare a rănilor după un adulter este ceva ușor, dimpotrivă.
Onestitatea este vitală după un adulter
Odată comis un adulter, durerea e nemărginită. Persoana înșelată oricum își va pierde din încrederea acordată partenerului, iar, dacă se continuă cu minciună, ruptura este inevitabilă. Cea mai importantă este onestitatea, de ambele părți. Fiecare trebuie să-și spună punctul de vedere, să-și expună sentimentele, să înțeleagă de ce s-a ajuns aici. Iar dacă hotărăsc să rămână totuși împreună, partenerii trebuie să învețe să se încreadă din nou unul în celălalt, iar acest lucru nu este posibil fără onestitate.
Obişnuiţi-vă să faceţi faţă martorilor adulterului
Când vă înșelaţi partenerul este imposibil să nu vă fi întâlnit măcar o dată cu o persoană cunoscută. Obișnuiţi-vă cu ideea de a vă întâlni și după aceea cu respectiva persoană. La fel și partenerul înșelat. Întâlnirea cu „martorul“ nu trebuie să mai trezească sentimente de vinovăție, respectiv de victimizare. Dacă nu încheiați acest capitol și orice lucru sau persoană vă vor aduce aminte de adulter, despărțirea definitivă este aproape.
Scrieţi-i o scrisoare partenerului înșelat
După ce aţi discutat deschis cu soțul/soția și v-ați mărturisit sentimentele și regretele, n-ar fi rău să-i spuneţi toate aceste lucruri și în scris. Însă, nu spuneţi doar „Îmi pare rău!“, pentru că nu înseamnă nimic. Promiteţi-i că nu se va repeta și că vă veţi ține de promisiune, parafrazaţi-i sentimentele pe care și le-a exprimat în timpul discuției și asigurați-vă partenerul că meritați din nou încrederea lui. @N_