Ingredientele tradiţionale ce se găsesc în bere (apă, orz, hamei şi drojdie) nu sunt suficiente pentru unii producători mai nonconformişti, care au dat frâu imaginaţiei şi au amestecat cele mai ciudate combinaţii. De la cannabis şi crustă de pizza până la excremente şi testicule de taur, toate au fost „mirodeniile“ cu care producătorii de bere şi-au încercat succesul pe piaţa berii.
Publicaţia „The Drinks Business“ a alcătuit un top 10 cu cele mai ciudate ingrediente folosite la fabricarea berii.
Testicule de taur
Compania „Wynkoop Brewing” din Denver produce berea „Rocky Mountain Oyster Stout”, iar printre ingredientele folosite la crearea acesteia se numără şi testiculele de taur.
Acestea au fost folosite prima dată anul trecut, cu ocazia Marelui Festival American al Berii, când au fost folosite 11 kilograme de testicule de taur prăjite, care au fost adăugate la amestecul pentru bere. Rezultatul a fost o bere brună, asemănătoare la gust cu siropul de ciocolată şi espresso.
Boabele de cafea din excremente
Cafeaua este un ingredient adesea folosit în fabricarea berii, dar „Mikkeller Brewery” din Danemarca foloseşte boabe de cafea din excrementele pisicii zibete, un mamifer asiatic, care mănâncă numai fructe de pădure şi boabe de cafea.
Este cea mai scumpă cafea din lume, cu un gust şi o aromă puternică, pe care compania din Danemarca o foloseşte pentru a crea „Oatmeal Stout”, o bere cu 10,9% alcool şi cu un aspect „bogat şi închis la culoare precum espresso”.
Drojdia din... barbă!
Un producător de bere din Oregon a creat o bere cu ajutorul drojdiei găsite în barba sa. Unul dintre tehnicienii de laborator din cadrul companiei „Rogue Ales Brewery” din Newport, Oregon, a constatat că o sursă viabilă de drojdie este propria barbă, pe care nu a mai ras-o din 1978. „N