Una dintre cele mai faimoase opere de artă din Berlin, desenele murale care erau numite "linia morţii" şi care se află pe partea de est a Zidului Berlinului, se află sub ameninţarea demolării de către dezvoltatorii imobiliari.
La scurt timp după cădrea comunismului, artişti din întreaga lume au venit în Berlin şi au acoperit rămăşiţele Zidului cu desene prin care doreau să expună percepţia lor asupra ideii de libertate.
Însă ce a mai rămas din Zidul Berlinului se află amplasat pe o zonă de mare interes pentru dezvoltatorii imobiliari care, vineri, au şi dărâmat o parte din el, informează bbc.co.uk.
Zidul Berlinului, a cărui construcţie a început pe 13 august 1961, sub fostul regim din Germania de Est, a fost ridicat pentru a împiedica fuga cetăţenilor din Republica Democrată în vest şi a divizat Berlinul timp de peste 28 de ani, până la căderea sa, pe 9 noiembrie 1989.
După acest moment, în euforia generală şi din teama de a vedea din nou accesul restricţionat de acest zid, populaţia a cerut demolarea completă a edificiului. Însă după 2006, autorităţile locale şi cele ale statului federal german au demarat lucrări de conservare a rămăşiţelor în amintirea victimelor fostului regim.
Peste 600 de oameni au murit încercând să fugă din fosta Republică Democrată Germană în timpul celor 30 de ani de existenţă a Zidului Berlinului.