Volumul bilingv româno-englez "Ana. Portretul Reginei/ Anne. The Queen’s Portrait", semnat de Principele Radu şi publicat de Curtea Veche a fost lansat, vineri, la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), în Sala Lapidarium, în prezenţa autorului şi a zeci de admiratori ai familiei regale române.
"Majestatea Sa Regina este o femeie frumoasă la toate vârstele. Puţini oameni au ajuns la vârsta de 90 de ani şi mai puţini dintre ei au ajuns la 65 de ani de căsătorie. Majestăţile lor vor împlini în iunie ceea ce unele ţări numesc 'Nunta de safir' şi nu ne rămâne decât să ne uităm spre noi înşine şi să vedem cât de norocoşi suntem că avem ca model în frunte o altfel de femeie", a spus Principele Radu.
"Regina are o poveste lungă cât mai multe romane şi, încă adolescenţă, a trebuit să plece în refugiu şi a avut ocazia pe care foarte puţini tineri de astăzi o au - să meargă pe front pentru ţara ei la vârsta de doar 19 ani. De asemenea, a trăit un exil lung cât o viaţă, a avut cele mai neobişnuite profesii pentru a-şi susţine familia. A adus pe lume cinci fete, ceea ce e un lucru rar. În ziua de astăzi familiile au mult mai puţini copii sau poate deloc, e un om care şi-a păstrat simţul umorului neştirbit după atâţia ani deşi ar avea multe motie să aibă fruntea încreţită şi sunt mai mult decât fericit că atâta lume e interesată de chipul Majestăţii Sale, pentru că albumul e un portret", a adăugat acesta, referitor la destinul Reginei Ana.
La lansare au vorbit Sandra Gătejeanu-Gheorghe, director de protocol al Casei Regale, Iren Arsene, managing partner Curtea Veche Publishing, şi Georgeta Filitti, istoric. "Regina Ana mi-a devenit un om teribil de apropiat la care mă gândesc încontinuu cu tandreţe (...) Deşi este prezentă în spaţiul românesc, nu este pe locul care i s-ar cuveni", a adăugat Georgeta Filitti.
În cele 177 de pagini ale cărţii sun