Comisarul şef Mihai Curt-Iosip rămâne după gratii, în arest preventiv, întrucât Curtea de Apel Cluj a apreciat că fapta de care este acuzat prezintă o gravitate deosebită având în vedere că, prin natura funcţiei, datoria sa era aceea de a veghea tocmai la respectarea legii.
Acuzat de trafic de influenţă de procurorii DNA, ofiţerul de poliţie judiciară Mihai Curt-Iosip, de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj, se află în arest de o lună şi jumătate. Ofiţerul a fost arestat în 18 ianuarie 2013 sub acuzaţia că ar fi cerut de la Gabor Gabor suma de 5.000 de euro şi 3.500 de lei pentru a-i „rezolva" recuperarea şi înmatricularea unei maşini furate, reţinută de poliţie. Chiar dacă denunţătorul său are o credibilitate îndoielnică, fiind un cunoscut cămătar din Cluj, iar relaţia dintre acuzat şi denunţător, veche de peste zece ani, era una de tipul poliţist-informator, ofiţerul riscă ani grei de închisoare pentru infracţiunea de trafic de influenţă. Cazul a ajuns foarte repede în instanţă, Curt-Iosip fiind trimis în judecată în mai puţin de o lună după arest.
La primul termen al procesului, poliţistul a susţinut că a fost hărţuit de Gabor Gabor după ce acesta i-ar fi împrumutat în iunie 2011 suma de 1.000 de euro. Ulterior, Gabor şi soţia sa i-ar fi spus că nu trebuie să le mai înapoieze banii. Gabor Gabor, care cumpărase o maşină ce s-a dovedit a fi furată din Italia, încerca la vremea respectivă să recupereze autoturismul din custodia poliţiei şi să îl înmatriculeze. „Pe la începutul lunii noiembrie 2012, el şi soţia sa şi-au schimbat brusc atitudinea faţă de mine şi au început să mă sune foarte des, de câteva ori pe zi, resproşându-mi că nici una dintre probleme nu s-a rezolvat, nici cea cu suma mare de bani împrumutată lui Constantin Asăvoaie (preşedintele Prison Fellowship, căruia familia Gabor îi cere 100.000 de euro, n. red.), pentru car