O cină lejeră (sau poate fi şi prânz), din alimente congelate. Singura grijă e să scoateţi peştele din congelator de dimineaţă şi să-l lăsaţi în frigider, pentru a se dezgheţa lent (nu violent), făra să-şi modifice textura.
Ce vă trebuie?
Două fileuri de pollock (cunoscut la noi şi drept cod de Alaska) a câte 150 – 200 g fiecare sunt suficiente pentru doi (două persoane ca să fiu politically correct). Mai aveţi nevoie de o lămâie, o căpăţână de usturoi, nişte sare, nişte piper, nişte ulei de măsline. Pentru garnitură căutaţi nişte legume prin congelator. Eu am găsit broccoli şi morcovi subdezvoltaţi (baby-carrots), dat puteţi încerca şi conopidă sau sparanghel. Nici cartofii natur nu sunt de lepădat. Uitam esenţialul. O fiolă de Riesling sec. Nu neapărat de pe Domeniile Tohani. Cam 50 mL vă trebuie la peşte, iar 700 mL în pahare, distribuit echitabil (nu egal ).
Cum procedaţi? Aici…
O cină lejeră (sau poate fi şi prânz), din alimente congelate. Singura grijă e să scoateţi peştele din congelator de dimineaţă şi să-l lăsaţi în frigider, pentru a se dezgheţa lent (nu violent), făra să-şi modifice textura.
Ce vă trebuie?
Două fileuri de pollock (cunoscut la noi şi drept cod de Alaska) a câte 150 – 200 g fiecare sunt suficiente pentru doi (două persoane ca să fiu politically correct). Mai aveţi nevoie de o lămâie, o căpăţână de usturoi, nişte sare, nişte piper, nişte ulei de măsline. Pentru garnitură căutaţi nişte legume prin congelator. Eu am găsit broccoli şi morcovi subdezvoltaţi (baby-carrots), dat puteţi încerca şi conopidă sau sparanghel. Nici cartofii natur nu sunt de lepădat. Uitam esenţialul. O fiolă de Riesling sec. Nu neapărat de pe Domeniile Tohani. Cam 50 mL vă trebuie la peşte, iar 700 mL în pahare, distribuit echitabil (nu egal ).
Cum procedaţi? Aici…