In vara anului 2008, in Maramures au avut loc cele mai mari inundatii, conform raportului intocmit la acea vreme de autoritatile judetene. Multe dintre pagubele provocate de revarsarea raurilor Tisa si Viseu nu au fost remediate nici astazi, la aproape cinci ani de la producerea calamitatilor. Atunci, digurile si apararile de maluri au cedat in fata urgiei. Mai distructive decat cele din 2001, inundatiile din 2008 au dus la pierderea a patru vieti omenesti, evacuarea a mii de maramureseni, distrugerea unei suprafete de peste 1.600 de hectare de culturi agricole si 868 de case, avarierea retelelor electrice si de apa-canal. O portiune a Drumului Judetean 185, singura legatura rutiera a satului Valea Viseului cu Romania mai poarta inca urmele potopului din 2008.
„In portiunea respectiva, acest drum a avut doua benzi de circulatie. In urma viiturilor din 2008, apa a luat o jumatate din latimea drumului si, pentru ca nu s-a intervenit niciodata pentru remedierea situatiei, a continuat sa sape sub banda rutiera care a ramas. Daca nu se intervine urgent, urmatoarea viitura ne va izola complet. In partea dreapta avem calea ferata, deci nu putem sa largim sau sa modificam traseul drumului”, a explicat Nicolae Misulec, consilier local in comuna Bistra, de care apartine si satul Valea Viseului.
Localnicul Nicolae Taficiuc spune ca, initial, viitura „o sapat cam 40 de metri din drum”, in timp insa ruptura a ajuns la 200 de metri, conform unui raport oficial al ISU Maramures. Fostul primar al comunei, acum viceprimar, sustine ca situatia e cunoscuta de toti oficialii din administratia judetului si din conducerile institutiilor pe care legea le obliga sa se implice in remedierea ei. „Drumul este al Consiliului Judetean (CJ) Maramures si e cunoscuta situatia atat de fosta cat si de actuala conducere, asa cum stiu si cei de la ISU si de la Serviciul de Gosp