Monica Mandruţiu, Berar şef Ursus Breweries: „Acum e vremea inovaţiei, trebuie să aducem mereu ceva nou “.
E femeie, se numără printre cei mai buni berari din lume și e clujeancă. Monica Mandruțiu contribuie la gustul berilor Ursus de mai bine de douăzeci de ani, timp în care a fost un adevărat ambasador al României, reprezentându-ne peste hotare la cele mai importante competiții din industria berii, atât ca membru al juriului, cât și prin intermediul produselor desăvârșite prin talentul și cunoștințele sale.
Află-i povestea și vezi ce se ascunde în spatele unei halbe de bere citind interviul pe care maestrul berar l-a acordat redacţiei Monitorul de Cluj.
M. M.: Am absolvit Facultatea de Tehnologia şi Chimia Produselor Alimentare în 1990 la Galaţi. Sunt din Baia-Mare, dar am mers la Galaţi pentru că în acea vreme era singura facultate cu acest profil din țară. Am terminat facultatea imediat după Revoluţie. Atunci se făcea încă repartiţia la nivel national a posturilor disponbile ,însă, de data asta, a contat doar media de absolvire, nu buletinul sau starea civila ,cum era înainte. Eu am avut o medie foarte bună şi am spus „hai să vin la Cluj“, eram mai aproape de casă şi ştiam ca este oraş deosebit de frumos. Am venit, deci la Cluj în 1990 şi lucreaz la Ursus de atunci. Pot spune că în ultimii aproape 23 de ani am luat parte la toate transformările prin care a trecut compania, toate acestea contribuind, fără îndoială, la dezvoltarea mea pe plan profesional şi personal.
M.M.: Da, în 1990 fabrica era încă deţinută de statul român, iar tehnologia era destul de învechită. Eu venisem cu mare entuziasm de pe băncile şcolii, mă gândeam că o să pot sa fac ceva deosebit, să aduc ceva nou, dar sigur că nu poţi face asta de unul singur sau dacă nu sunt condiţiile necesare. Șansa noastră a fost că în 1992 Ursus s-a privatizat, noi am fost prima com