Regimul mediteranean te protejează împotriva multor boli şi reduce riscurile cardiovasculare cu 30%. Binefacerile sale au fost dovedite ştiinţific şi confirmate de un studiu publicat anul acesta. Deci, schimbă-ţi meniul- treci pe fructe, legume, grăsimi bune şi cereale. Regimul mediteranean te protejează împotriva multor boli şi reduce riscurile cardiovasculare cu 30%. Binefacerile sale au fost dovedite ştiinţific şi confirmate de un studiu publicat anul acesta. Deci, schimbă-ţi meniul- treci pe fructe, legume, grăsimi bune şi cereale.
Legumele şi fructele proaspete au puţine calorii, dar conţin multe fibre, minerale, vitamine şi antioxidanţi care asigură protecţia organismului. Nutriţioniştii ne recomandă să consumăm la fiecare masă o legumă crudă şi una gătită, Sunt bune şi legumele congelate. Morcovii, roşiile, castraveţii se prepară uşor şi rapid în stare crudă şi conţin mai multă vitamina C decât gătite. Dacă preferi a doua variantă, alege gătitul la abur, care păstrează o bună parte a nutrienţilor.
La desert, mănâncă un măr, pentru virtuţiile sale anticolesterol. Nu uita de fructele oleaginoase: alune, nuci, migdale, fistic etc. Conţin vitamine şi acizi graşi omega 3. Le poţi presăra peste salate sărate sau dulci sau peste legume. Ideal este să mănânci 30 de g pe zi în total. Combină fructele, proaspete sau uscate, cu brânză de capră sau de oaie. Acidul gras din brânză are rol anticanceros. În plus, grăsimile conţinute sunt eliminate datorită calciului care le transformă în intestin.
Peştele şi frucele de mare sunt bogate în lipide de calitate bună şi în iod, care ajută funcţionarea tiroidei şi reglează greutatea. Peştele gras (somonul, sardinele) sau cel slab (dorada) nu trebuie să lipsească din meniul săptămânal. E indicat să eviţi peştii de talie mare (rechinul, peştele spadă, tonul). Aceştia conţin şi metale grele.
Preferă carnea de curc