Replici usturătoare, complimente dulcege şi remarci condimentate sunt coordonatele sezonului doi al show-ului Masterchef, care începe de marţi, 5 martie, la Pro TV. Toate acestea vin să completeze preparatele concurenţilor, „asezonate“ cu talent culinar şi emoţii.
Hotărîţi să selecteze doar cei mai buni bucătari aspiranţi la titlul de Masterchef, cei trei membri ai juriului, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu, îşi aşteaptă noii ucenici atât cu şorţuri ce le vor răsplăti talentul şi originalitatea, cât şi cu verdicte usturătoare.
La primele ediţii, telespectatorii vor urmări preselecţiile cu juriul, fază în care concurenţii vor etala preparatul pentru care speră să obţină un şorţ Masterchef, „paşaportul“ lor pentru intrarea în următoarea etapă. „Au fost cel puţin la fel de bine pregătiţi, dar poate mai curajoşi, mai îndrăzneţi“, spune Sorin Bontea despre concurenţii pe care i-a întâlnit la preselecţiile de anul acesta. „Au văzut primul sezon şi au înţeles că suntem nişte duri, însă au avut curaj să vina în faţă noastră“, a adăugat el.
La rândul lui, Cătălin Scarlatescu recunoaşte că etapa preselecţiilor este cea mai spectaculoasă şi plină de emoţii. „Anul acesta, concurenţii sunt mult mai tehnici decât cei de anul trecut, poate şi pentru că au văzut primul sezon. Sunt foarte mulţi economişti, surprinzător zic eu, însă concurenţii vin din toate mediile. Sunt concurenţi care au înţeles că nu trebuie să facă triplu şurub că să obţină sorţul, ci trebuie să vină cu un preparat simplu şi foarte gustos. Dacă mai e şi bine aranjat în farfurie, e deja un mare câştig“, spune Cătălin spune Scărlătescu.
Concurenţi mai curajoşi
În cel de-al doilea sezon al emisiunii, concurenţii vor avea preparate pentru toate gusturile: de la ficat de gâscă şi fructe de mare, la varză călită. Şi Florin Dumitreascu a observat că participanţii din