Lucrări pe bani europeni, efectuate de o firmă italiană, dar în pur stil românesc. Cam aşa s-ar putea caracteriza în câteva cuvinte lucrările de reabilitare care s-au realizat pe DN 6 km 332+150 - 350+000. A trecut abia un an de la finalizarea lucrărilor de reabilitare şi gropile au şi apărut în asfalt.
Că în România lucrările se fac de mântuială nu mai este o noutate. Nici şoseaua europeană DE 70 (DN6), între Drobeta-Turnu-Severin şi Bahna spre Timişoara, reabilitată cu bani de la Uniunea Europeană, nu face notă discordantă: gropile au apărut pe mai multe porţiuni între Gura Văii şi Bahna. Conducătorii auto sunt revoltaţi şi spun că îşi rup maşinile în gropile din carosabil.
„De când l-au făcut nu e bun. Acum îl fac, acum îl desfac, iar îl plombează şi tot aşa. După părerea mea, la câţi bani s-au mâncat trebuia să fie cât de cât un lucru bun. Se mănâncă nişte bani dar nu ştim de către cine”, spune un localnic din satul Bahna. „E o lucrare foarte proastă, şi-au bătut joc de bani, nu e lucru de calitate. Rupi maşina în gropile astea, dar aşa e la noi în România. Nu bagă compoziţia cum trebuie de asta cred că nu se face lucrare de calitate. Păi de exemplu, pe timpul lui Ceauşescu câţi ani a rezistat drumul ăsta şi nu avea gropi, iar acum într-un an de zile şi apărură gropile”, se plânge un alt conducător auto din acelaşi sat. „Noi şoferii achităm taxe pentru drumuri şi unde sunt banii? E o lucrare făcută în bătaie de joc. Lucrăm ca să aveam ce lucra. De ce la nemţi nu e o groapă pe stradă , la ei de ce se poate şi la noi nu? În Germania e totul ca la carte”, spune o doamnă din Turnu Severin.
Contractul de reabilitare a secţiunii Drobeta-Turnu-Severin – Bahna a Drumului Naţional 6, inclusiv construcţia variantei de ocolire a municipiului a fost atribuit firmei italiene JV Pizzarotti - Tirrena Scavi prin licitaţie internaţională deschisă, beneficiarul f