Apicultorul Aron Stoica din Câmpeni (Alba) spune că încearcă de trei ani, cu insistenţă, să îşi înregistreze brandul „Miere de Transilvania”, cu sortimente de calitate premium, dar nu reuşeşte ca urmare „a unor jocuri de interese, din cauza cărora noi, românii, suntem împiedicaţi să intrăm pe piaţă cu produse cu identitate naţională”.
Cunoscutul producător din Ţara Moţilor a venit la Târgul „Pentru un viitor sănătos” de la Expo Transilvania cu sortimente din flori de salcâm, de tei, de pădure şi polifloră. Aron Stoica spune că recolta anului 2012 a fost cea mai slabă din ultimii 12 ani. „Este un semn rău: albinele nu se mai simt bine în natura pe care omul o distruge cu bună ştiinţă”, susţine Aron Stoica.
El spune că lumea ar trebui să renunţe definitiv la consumul de zahăr şi să îl înlocuiască cu mierea.
„Zahărul este responsabil de scăderea imunităţii organismului. Obezitatea este şi o consecinţă a consumului necontrolat de zahăr. În schimb, mierea este bogată în vitamine, minerale, aminoacizi şi antioxidanţi”, spune apicultorul.
Totodată, Aron Stoica atrage atenţia că efectele celor ce se întâmplă acum pe piaţa alimentară din România şi din alte părţi ale lumii se resimt sever în sănătatea populaţiei. Numărul cazurilor de cancer a crescut vertiginos în ultimii ani.
Noi, românii, importăm masiv hrană nesănătoasă şi să ne otrăvim, zi de zi, pe noi şi copiii noştri, cu produse alimentare tratate chimic, în fel şi chip. Noi, românii, suntem buni numai pentru plata de taxe şi impozite. Eu nu simt că Statul român este protectorul meu”, a declarat pentru Agerpres Aron Stoica.
El consideră că statul face, de 20 de ani, socoteli pe hârtie, în privinţa banilor care trebuie să fie luaţi de la populaţie, însă nu face „deloc socoteli” şi pentru economia naţională - industrie şi agricultură - care trebuie să fie reconstruită aproap