Albinismul reprezinta o problema genetica, definita prin absenta partiala sau totala a pigmentului natural animal in ochii, pielea si parul sau blana animalelor. Mai rar, aceasta depigmentare poate aparea doar la nivelul ochilor.
Oamenii au fost dintotdeauna fascinati de animalele albinoase. Iata mai jos care sunt cele mai interesante cazuri de astfel de mutatii genetice sau albinism la necuvantatoare, conform Listverse:
Girafa
In Tanzania s-au inregistrat cele mai multe cazuri de girafe albinoase, cea mai recenta marturie datand din 2005. Pentru girafe, aceasta mutatie poate reprezenta un real pericol pentru ca nu se mai pot camufla in mediul in care traiesc, devenind prazi mult mai usoare.
Crocodili si aligatori
In 2012, cativa cercetatori care faceau un recensamant al crocodililor din Parcul National Bhitarkakika din Odisha, India, au observat cateva exemplare de crocodili care prezentau albinism. Singurul exemplar de aligator cu albinism din Europa a fost "White Diamond".
Cu toate astea, nu toti aligatorii albi sunt albinosi. De exemplu, un alt exemplar numit "White Fog" era, de fapt, un aligator care prezenta leucism, o caracteristica ereditara constand in lipsa completa a pigmentului.
Veverita
Intr-o iarna, un parc din West Lothian, Scotia, a avut un musafir mai special, si anume o veverita albinoasa botezata mai apoi Arthur. Se pare ca doar 1 din 100.000 de veverite prezinta albinism.
Ariciul
Povestea ariciului Snowball seamana cu un film Disney. In preajma Craciunului, ariciul orfan, de numai 300 de grame, care suferea si de albisnim, a fost gasit, salvat si lasat apoi la celebrul spital veterinar Tiggywinkles din Buckinghamshire, Anglia.
Leul
Leii albi nu sunt cl