Desi au contestat introducerea clasei pregatitoare, reprezentantii USL sustin ca nu intentioneaza sa o desfiinteze. Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educatiei sustine ca aceasta clasa pregatitoare este necesara, dar trebuie luate o serie de masuri.
O prima masura care a fost luata se refera la scolile unde pot fi inscrisi copii. Ministerul a dat libertate parintilor sa opteze pentru scoala in care doresc sa-si inscrie copii.
„Foarte multe lucruri s-au invatat din greselile pe care le-am constatat cu totii anul trecut. In luna iulie nu era nimic pregatit pentru aceasta clasa pregatitoare. Nici mobilier, nici spatii scolare. Erau doar aproximativ 130.000 de elevi inscrisi. Ceea ce este foarte limpede si cred ca se va pastra va fi obligativitatea parcurgerii unui an de invatamant, inainte de intrarea in clasa I. Este foarte corecta aceasta obligativitate pentru ca aducem toti copiii in clasa I, cat de cat, la un nivel comparabil de educatie”, a spus Ecaterina Andronescu. (Razvan Sauciuc) Desi au contestat introducerea clasei pregatitoare, reprezentantii USL sustin ca nu intentioneaza sa o desfiinteze. Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educatiei sustine ca aceasta clasa pregatitoare este necesara, dar trebuie luate o serie de masuri.
O prima masura care a fost luata se refera la scolile unde pot fi inscrisi copii. Ministerul a dat libertate parintilor sa opteze pentru scoala in care doresc sa-si inscrie copii.
„Foarte multe lucruri s-au invatat din greselile pe care le-am constatat cu totii anul trecut. In luna iulie nu era nimic pregatit pentru aceasta clasa pregatitoare. Nici mobilier, nici spatii scolare. Erau doar aproximativ 130.000 de elevi inscrisi. Ceea ce este foarte limpede si cred ca se va pastra va fi obligativitatea parcurgerii unui an de invatamant, inainte de intrarea in clasa I. Este foarte corecta aceasta obligativitate