Cofeina, ceaiul de muşeţel şi peştele sunt doar câteva dintre alimentele de bază care luptă contra durerilor musculare şi au numeroase proprietăţi benefice pentru organismul nostru, relatează publicaţia americană „The Huffington Post“.
Medicamentele prescrise de doctor nu sunt întotdeauna remediul ideal. Astfel, specialiştii au creat o listă a alimentelor de baza care ameliorează durerile musculare şi previn artrita.
Cofeina
Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Georgia, cofeina poate să atenueze durerile musculare şi stimulează capacităţile mentale. Echipa de specialişti care a realizat această cercetare a explicat că două ceşti de cafea pe zi sunt doza recomandată pentru sănătatea organismului nostru.
Ceaiul de muşeţel
Considerat un vechi remediu pentru problemele cu stomacul, insomnia şi anxietatea, mai nou, muşeţelul a devenit principala soluţie împotriva gutei, o boală rezultată în urma depozitării acidului uric în ţesuturile corpului. Experţii de la Universitatea de Ştiinţe Medicale din Tabriz, Iran, au expus o teorie conform căreia ceaiul de muşeţel reduce inflamaţiile cauzate de această infecţiune.
Ghimbirul
Mult timp sucul obţinut din stoarcerea radăcinilor de ghimbir a fost principalul antidot contra răcelii şi tusei, iar, mai nou, ghimbirul pare să ajute la calmarea durerilor musculare. Conform unui studiu realizat de specialiştii de la Universitatea din Georgia, două grupuri de voluntari care mâncaseră ghimbir crud, dar şi încălzit, timp de câteva zile, au raportat că problemele lor musculare s-au diminuat.
Peştele gras
Preparatele din somon şi macrou sunt bogate în omega-3, acizi graşi şi substanţe naturale antiinflamatoare. Specialiştii de la Universitatea din Pittsburgh au descoperit că un anumit tip de omega-3 găsit în uleiul de peşte are acelaşi efect împotriva durerilor ar