Ingrediente
►un kg cotlet de porc fără os
►250 ml vin alb dulce
►100 ml ulei de floarea-soarelui
►sare grunjoasă
►piper alb și negru măcinat și boabe
►cimbru proaspăt măcinat
►2 foi de dafin
►o căpățână usturoi
►500 g cartofi mici
►o legătură pătrunjel verde
1. Cotletul de porc se curăță de pielițe, se trece printr-un jet de apă și se pune să fiarbă într-un litru de apă cu un praf de sare. Se acoperă și se lasă la foc mic.
2. După ce apa a scăzut, se adaugă uleiul, vinul, se condimentează cu sare, foi de dafin, piper boabe și măcinat și cimbru. Se lasă 30 de minute, se scoate și se pune într-o tavă termorezistentă.
3. Se stropește cu sosul de vin și se adaugă usturoiul măcinat și restul de cimbru verde. Se bagă în cuptor să se rumenească și se stropește din când în când cu sosul din tavă, ca să nu se usuce.
4. Separat, se spală cartofii și se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot și se curăţă. Se pun întregi în tava cu cotletul de porc. Se mai lasă 20 de minute să se rumenească. Se servesc ornați cu pătrunjel și cu sosul aromat.