Fundatia Inocenţi aniversează în aceste zile 15 ani de când a fost înfiinţată de catre organizaţia "mamă", Romanian Children's Relief, cea care a împlinit deja 23 de ani activitate în Romania.
Momentul aniversar a fost marcat luni, la Bistriţa, printr-o serie de acţiuni în care principalii "actori" au fost voluntarii fundaţiei. La eveniment au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, care au ţinut să felicite conducerea Fundaţiei pentru rolul pe care l-a avut în aceşti ani în desfăşurarea unor proiecte sociale importante în judeţ.
"Sărbătorim cei 15 ani de activitate în Bistriţa şi lansarea manualului voluntarilor. Ce înseamnă această strategie în ce priveşte voluntariatul? Înseamnă o profesionalizare, înseamnă certificare, înseamnă un nou sistem de recompensare. Când spun certificare spun certificare europeană, vom reuşi la un moment dat să emitem certificate de voluntariat cu recunoaştere europeană şi internaţională. Aceste certificate, în marile corporaţii şi în companiile din vest, au o greutate egală cu diplomele de absolvire a studiilor", spune Marin mic, directorul Fundaţiei Inocenţi.
Directorul Spitalului Judeţean Bistriţa-Năsăud, dr. Mircea Gelu Buta, spune că în timp ce unele spitale abia acum se gândesc să "umanizeze" faţa unităţilor spitaliceşti, instituţia pe care o coordonează, împreună cu Fundaţia Inocenţi, aflată în primele luni de existenţă, a pus în 1998 bazele unui parteneriat care s-a dovedit în timp a fi unul de succes.
"Era o perioadă în care doream să umanizăm spitalul, ceea ce văd acum că vor alte judeţe să şi le umanizeze. Acei copii legaţi de paturi pe care îi vedeţi, noi ne făceam de atunci acest plan ca să nu mai fie legaţi de paturi. Nu ştiam ce să facem, am cerut ajutor internaţional, a fost o licitaţie internaţională prin Rotary, iar această fundaţie Children relief a câştigat proiectul, au veni