Acesta cere Consiliului Superior al Magistraturii să intervină şi să dispună verificarea respectării legii independenţei judecătorilor în dosarele aflate pe rolul DNA.
Judecătorul Adrian Toni Neacşu este tot mai activ în ultima perioadă, în încercarea de a arăta opiniei publice că este o victimă a procurorilor DNA, care ar fi încălcat legea când i-au ridicat computerul din biroul său de la CSM.
Neacşu spune că prin statutul judecătorilor şi procurorilor, magistraţii pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi preventiv numai cu încuviinţarea secţiilor Consiliului Superior al Magistraturii.
„La data de 18 ianuarie 2013, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, instituţie al cărui membru ales sunt, s-au prezentat organele de urmărire penală care au solicitat conducerii Consiliului, respectiv d-nei procuror Oana Schmidt Hăineală, predarea unităţii centrale a calculatorului aflat exclusiv în folosinţa mea şi situat în biroul meu de membru ales al CSM.
Din informaţiile pe care le deţin, cererea organelor de urmărire penală a fost aprobată de conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, procedându-se la intrarea in biroul meu din cadrul CSM, la ridicarea şi sigilarea unităţii centrale şi transportarea acesteia la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.Ulterior, prin avocaţii mei, am formulat în temeiul art. 275-278 Cod procedură penală, o plângere prin care am solicitat infirmarea actului procedural prin care s-a dispus ridicarea unităţii centrale a calculatorului aflat în posesia subsemnatului, din biroul pe care îl ocup în sediul Consiliului Superior al Magistraturii şi restituirea bunului.
Plângerea formulată a fost respinsă printr-o rezolutie din 22 februarie 2013 de procurorul ierarhic superior, d-nul procuror şef secţie Lucian Papici. Ceea ce mi s-a comunicat oficial în facsimilul trimis pe adresa avocaţilor mei este ş