Un proiect de mansardare a unui bloc de locuinţe de pe strada Anina obturează dezvoltarea oraşului şi ar face ca regulile de construire din noul Plan Urbanistic General să nu mai poată fi aplicate în zonă.
O simplă mansardare a unui bloc cu şase apartamente încurcă şoseaua rapidă propusă paralel cu calea ferată pentru a degreva traficul din oraş, dar şi regulile privind construcţiile permise în cartierele tradiţionale ale oraşului. O echipă de la urbanism va merge pe strada Anina pentru a investiga cazul. Primarul Emil Boc a luat în calcul chiar o discuţie în Consiliul Local pentru a interzice mansardările blocurilor de locuinţe, având în vede că în noul PUG cartierele trebuie să preia doar zone pentru servicii.
Proiectul asociaţiei de locatari de pe strada Anina nr. 11, bl. AA7 discutat în şedinţa de săptămâna trecută a Comisiei de Amenajarea Teritoriului şi Urbanism de mansardare a blocului nu este la prima strigare. Anul trecut, proprietarilor li s-au cerut să vină cu o propunere clară pentru amenajarea parcărilor care urmează să deservească noile apartamente rezultate după mansardare. Asociaţia a venit la comisie cu un Plan Urbanistic de Detaliu pentru amenajare parcari aferente mansardării blocului la la număr unsprezece. Nici proiectul, nici soluţia de parcare n-a fost pe placul specialiştilor din comisie.
"Tehnic se poate, estetic, mai puţin. Exemplele din tot oraşul au arătat rezultatul unor astfel de proiecte. Cartierele au nevoie de servicii care să creeze locuri de muncă, nu de locuinţe în plus. Asta este ceea ce noul Plan Urbanistic General recomandă", a subliniat arhitectul Eugen Pănescu. Edilul Emil Boc a amintit, însă, că în prezent nu există interdicţie pentru mansardările blocurilor din cartierele deja constituite.
Proiectanţii au explicat comsiei că l-a discuţiile avute deja la prezentările precedente li s-a cerut un parkin