Scriitorul Radu Paraschivescu este un susţinător al cărţilor în format electronic. Acesta a spus, în cadrul unei conferinţe de presă organizată de Samsung şi Humanitas, că “nu are rost să te opui unui lucru firesc” şi îi sfătuieşte pe oameni să nu se lase contaminaţi de persoane care “emit tot felul de avertismente înspăimântătoare despre ravagiile pe care tehnica le face asupra cărţii şi asupra culturii în general”.
Samsung a încheiat , luni seară, un parteneriat cu Humanitas pentru a oferi conţinut localizat utilizatorilor din România. Serviciul Samsung Readers Hub 2.0 include peste 100 de titluri Humanitas. Editura pregăteşte variante electronice pentru toate lansările viitoare.
Radu Paraschivescu a spus că singurul lui merit în ceea ce priveşte digitalizarea cărţilor sale este faptul că nu a opus rezistenţă.
“Sunt omul care a fost de acord, la un moment dat, ca într-un birou alăturat sau într-o altă parte a oraşului să se facă ebook-uri după cărţile lui. Singura mea virtute este că nu am opus rezistenţă, aşa cum face deobicei când dă peste ceva nou – nu omul tânăr, proaspăt ci cel trecut de un anumit palier de vârstă. Prima lui reacţie e de opoziţie, de mefienţă, de bănuială, devine suspicios. Eu am prins maşina de scris care era o culme a progresului pe vremea când am început eu să scriu. Trecerea la un calculator a fost o dramă. M-a costat nervi franjuraţi, angoase, coşmaruri, certitudinea că nu o să depăşesc momentul niciodată şi că nu o să pot să scriu pentru că mi-a fost luată singura formă prin care eu puteam articula un text. După ce te împrieteneşti cu tehnica, lucrurile devin mai simple. Prieteniile astea, însă, ascund alt lucru: o trecere dintr-o lume în alta, dintr-un sistem în altul, dintr-o formă în alta”, a spus scriitorul.
Acesta a recunoscut că scriitorii au un anumit orgoliu de a fi citiţi de cât mai m