Te trece un fior când citeşti ştirile despre rezultatele dezastruoase înregistrate la examenul naţional sau la bacalaureat? Nici copilul tău nu se omoară cu învăţătura şi te temi că va fi şi el unul dintre cei care “o dau în bară”? Dacă te recunoşti în această descriere, sfaturile specialiştilor de la www.suntparinte.ro îţi vor prinde foarte bine. Te trece un fior când citeşti ştirile despre rezultatele dezastruoase înregistrate la examenul naţional sau la bacalaureat? Nici copilul tău nu se omoară cu învăţătura şi te temi că va fi şi el unul dintre cei care “o dau în bară”? Dacă te recunoşti în această descriere, sfaturile specialiştilor de la www.suntparinte.ro îţi vor prinde foarte bine.
Îţi pune această “placă”? Arată-i, concret, cum îl va ajuta fiecare materie să răzbească în viaţă: matematica îi dezvoltă gândirea logică şi îl ajută să înţeleagă alte ştiinţe, precum economia sau managementul afacerilor (domenii spre care tind mulţi tineri). Limba şi literatura română îi dezvoltă capacitatea de exprimare şi imaginaţia, care îi vor fi de ajutor toată viaţa, fie că va da la facultate, fie că va fi în situaţia de a-şi întocmi CV-ul şi a merge la interviu, pentru un job. Poţi găsi asemenea exemple pentru fiecare materie pe care o respinge copilul tău.
Are o astfel de problemă? Încearcă să trezeşti în el spiritul de competiţie: să demonstreze că este mai bun decât cei favorizaţi de profesori, fiindcă el ia note mari pe merit. Sentimentul de superioritate pe care i-l va da o astfel de victorie îl va însoţi şi-l va motiva toată viaţa.
Este posibil ca pretenţiile repetate, pedepsele pentru notele prea mici sau comparaţiile cu alţi elevi să-l descurajeze. Aşa că nu-l teroriza cu pretenţii absurde (să vină acasă doar cu 9 şi 10, să fie cel mai bun din clasă etc.). Din contră, ajută-l să treacă peste notele mai mici şi vino cu soluţii care să îl facă să înveţ