Medicii care își desfășoară activitatea privată în spații luate în concesiune de la Primăria Roman vor plăti, în 2013, o redevență a cărei valoare va rămâne aceeași ca în ultimii trei ani.
Pentru fiecare spațiu din cele șase clădiri, redevența aferentă anului în curs va fi tot de 12 euro pe metru pătrat pe an. Cele șase clădiri sunt Dispensarele nr. I, II, IV și fosta Policlinică cu Plată din Piața “Roman Vodă”, nr. 5, Dispensarele nr. III și V de pe strada Bogdan Dragoș, nr. 100, Dispensarul nr. VI de pe strada Anton Pann, nr. 20, Dispensarul nr. VII de pe strada Bogdan Dragoș, nr. 1-3, Ambulatoriul de Specialitate de pe stradaTineretului, nr. 28, și Policlinica Stomatologică de pe strada Dumbrava Roșie, nr. 35.
Conform legii, “după primii cinci ani, nivelul minim al redevenței se va stabili de către concedent, pornind de la prețul pieței, sub care redevența nu poate fi acceptată”.
“Având în vedere că prețul pieței din Roman privind închirierea sau concesiunea spațiilor cu activitate similară a stagnat, propunem menținerea nivelului redevenței în anul 2013, respectiv valoarea redevenței pentru spațiile medicale concesionate să fie de 12 euro pe metrul pătrat pe an. Având în vedere rapoartele de evaluare întocmite, redevența de 12 euro pe metrul pătrat pe an corespunde unei amortizări a clădirilor de mai sus într-un termen de circa 25 ani. Redevența va fi aceeași atât pentru suprafața utilă a cabinetelor medicale, cât și pentru suprafața utilă aferentă a spațiilor comune aflate în concesiune”, se arată într-un document care a însoțit proiectul de hotărâre prin care s-a stabilit nivelul taxei de concesiune pentru acest an.
Anul trecut, din redevența încasată pentru cabinetele medicale, Primăria municipiului Roman a câștigat aproape 60.000 de lei.
Medicii care își desfășoară activitatea privată în spații luate în concesiune de