Reprezentanții firmei germane care va face la Schela un parc de eoliene au ajuns în Gorj pentru a face măsurătorile topografice. Nemții vor să investească în Gorj și până la sfârșitul acestui an să dea energie în sistem. Singura condiție pusă de investitorii străini este ca Drumul Judeţean Schela-Vulcan, ce trece şi prin zona în care vor fi amplasate eolienele, să devină practicabil.
Reprezentanții firmei nemțeşti vor sta în Gorj câteva zile, timp în care vor merge cu primarul Aristide Șerbănescu și cu reprezentanții Primăriei Schela în zona unde va funcționa parcul eolian pentru a fi făcute măsurătorile topografice. „Nemții au venit în Gorj să facă măsurătorile topografice. Nu știu exact când încep lucrările , dar le mai trebuie câteva autorizații. Este cert faptul că până pe 31 decembrie trebuie să dea energie în sistem. Este bine că vin să investească în Gorj și că proiectul lor devine realitate. Au tot venit să vadă zona, dar când a fost să pună în practică proiectul nu au mai pus piciorul în Schela”, a declarat Aristide Șerbănescu.
Primăria Schela ar câștiga bani frumoși
Nemții au nevoie de aproximativ 700 de hectare de teren, pe care îl vor lua de la obștile Schela, Pleșa și Gornăcel și 27 de hectare de la Consiliul Local. În primă fază se vor amplasa 25 de turbine, însă parcul se va dezvolta până la 60 de eoliene, care fiecare ar produce 3 MWh. Investiția este de 150 de milioane de euro, iar primăria ar câștiga anual din impozitul pentru o turbină 18.000 de euro. La acest impozit se mai adaugă și taxa pentru autorizație.
Reprezentanții firmei germane care va face la Schela un parc de eoliene au ajuns în Gorj pentru a face măsurătorile topografice. Nemții vor să investească în Gorj și până la sfârșitul acestui an să dea energie în sistem. Singura condiție pusă de investitorii străini este ca Drumul Judeţean Schela-Vulcan, ce trece şi p