În urmă cu zece ani, un elicopter al celor de la SMURD Târgu-Mureş, având la bord patru persoane, s-a prăbuşit pe un deal din satul Morişti, aparţinând comunei clujene Cojocna. Elicopterul se întorcea la Târgu-Mureş după ce transportase la Cluj un copil care a fost trimis la Budapesta, în vederea efectuării unei operaţii pe cord.
În elicopter se aflau medicul Monica Cardoş, în vârstă de 33 de ani, asistentul Ferenczi Csongor, în vârstă de 24 de ani, care însoţiseră copilul bolnav până la Budapesta, precum şi pilotul Nicolae Marian, în vârstă de 43 de ani şi copilotul Lucian Huzdup, de 42 de ani. Trupurile lor au fost, cu greu, culese dintre fiarele contorsionate.
Numele celor patru sunt înscrise pe placa comemorativă alături de cel al lui Valentin Grosu, fost şofer în cadrul SMURD Târgu-Mureş, care şi-a pierdut viaţa, într-un tragic accident rutier, petrecut în luna octombrie 2002 pe Valea Prahovei. În ambulanţă, cel care era considerat 'veteranul' şoferilor SMURD se găsea alături de directorul DSP Mureş, dr Florin Butilcă, împreună cu care se întoarcea de la Bucureşti, de la o întrevedere cu ministrul sănătăţii. Un camion care a ignorat semnalul sonor al ambulanţei, nu a acordat prioritate şi a izbit frontal maşina salvării strivind-o. Cei doi ocupanţi ai maşinii au murit pe loc.
La un deceniu de la accident, mureşenii au datoria morală de a păstra vie memoria celor patru eroi care au murit în condiţii cumplite. Elicopterul de tip Alouette IAR 316 B, care era închiriat de SMURD pentru transportul urgenţelor medicale, s-a transformat într-un morman de fiare după impactul cu solul. Foto Zece ani de la tragicul accident de elicopter de la Morişti Imagine de la înmormantarea cadrelor SMURD (sursa: facebook.com) gallery-link
În urmă cu cinci ani, victimele acestui tragic accident au fost decorate post-mortem de preşedintele