Activitatea procurorilor Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) desfăşurată în cursul anului trecut nu i-a mulţumit pe şefii de la Bucureşti, care, potrivit site-ului instituţiei centrale, le-au cerut colegilor lor din judeţ să ia „măsuri concrete pentru eficientizarea activităţii serviciului şi mai multă preocupare în iniţierea de investigaţii privind fapte de corupţie de mai mare anvergură”.
Dacă zilele trecute, într-un ziar local, şeful structurii teritoriale, procurorul Constantin Martin, îşi prezenta activitatea de bilanţ pe anul 2012, subliniind că procurorii anticorupţie suceveni sunt pe locul 4 pe ţară în privinţa numărului de inculpaţi trimişi în judecată (n.r. - 51, din care nici unul în stare de arest preventiv), conducerea DNA de la Bucureşti nu pare aşa impresionată de această statistică, arătând că, dintre cele 15 servicii teritoriale, DNA Suceava se află alături de DNA Braşov printre codaşe, cu doar şapte rechizitorii în tot anul (n.r. - şase în 2011), în condiţiile în care pe primele locuri se află serviciile anticorupţie de la Piteşti şi Alba Iulia, cu câte 18 rechizitorii în 2012.
“Activitatea se situează la parametrii medii ai structurilor din cadrul DNA”
DNA Suceava, se arată pe site-ul instituţiei centrale, are dintre toate serviciile cel mai mic număr de dosare soluţionate pe fond.
„Rechizitoriile reprezintă 12,72% din totalul cauzelor soluţionate pe fond ( în anul 2011, procentul a fost de 7,05), însă acest indicator este irelevant, având în vedere numărul foarte mic de dosare soluţionate pe fond - 55 (cel mai mic dintre toate structurile)”.
Activitatea DNA Suceava în cursul anului 2012 este apreciată de conducerea centrală cu o uşoară îmbunătăţire sub aspectul eficienţei, respectiv al numărului actelor de inculpare, dar a înregistrat scăderi la ceilalţi indicatori.