Comitetul Director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a stabilit ieri creşterea nivelului sporului de care beneficiază angajaţii secţiei de Pneumoftiziologie Scorniceşti, de la 50%, la 75%, de banii în plus bucurându-se chiar din martie.
77 din cei 90 de salariaţi care lucrează, în secţia externă de Pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, chiar la patul bolnavului vor primi cu salariul aferent lunii martie bani mai mulţi. În şedinţa Comitetului Director de ieri s-a stabilit creşterea sporului pentru condiţii periculoase de la 50%, la 75%. Motivaţia a fost aceea că discrepanţa între salariul celor care lucrează la Scorniceşti îngrijind bolnavii de TBC şi salariul angajaţilor din dispensarul TBC care ţine tot de spitalul judeţean, şi care funcţionează la Policlinica Veche, în Slatina, nu trebuie să fie atât de mare. Salariaţilor din dispensarul TBC li se plăteşte un spor de 100%, astfel că, pentru început, analizând posibilităţile financiare, s-a stabilit creşterea cu 25% pentru medicii, asistenţii şi infirmierii fostului spital de pneumoftiziologie.
„Deocamdată atât şi cred că în acest an nu poate fi vorba de mai mult”, a declarat directorul economic al spitalului, Elena Vişan.
Mai mult primesc oricum cei din Scorniceşti, care de la preluarea la SJU beneficiază şi de tichete de masă, la un an de când li se tăiaseră de pe lista drepturilor.
Salariaţii de la Scorniceşti au trecut şi prin vremuri mai bune, nu cu mulţi ani în urmă având şi sporuri maxime. Când însă spitalul a început să acumuleze datorii şi s-au încercat formule de eficientizare a activităţii, în 2011, s-a descoperit că de aceste sporuri mari beneficiau, nejustificat, şi salariaţi care nici măcar nu intrau în birou folosind aceeaşi uşă de acces cu personalul care deservea efectiv bolnavii. La acest moment personalul celui mai mare spital