Peste 150 de salariaţi de la Hidroserv Porţile de Fier I au protestat în această după-amiază în faţa sediului instituţiei întrucât se tem că îşi vor pierde locurile de muncă.
Cine va fi responsabil de iminentul faliment al Hidroserv Porţile de Fier? Cine va răspunde pentru încă 450 de şomeri în Mehedinţi şi de 450 de familii rămase fără mijloace de existenţă? Sunt doar câteva din întrebările pe care protestatarii le-au strigat în timpul mitingului.
„Locurile noastre de muncă sunt afectate şi riscăm să intrăm în şomaj cât de curând”, striga un salariat de la Hidroserv. „Eu n-am ce să dau la copiii să mănânce, n-am banca cu ce să o plătesc. De trei-patru luni stăm în stres că ne e frică că ne dau afară. Pentru mine ăia 400 de lei pe care nu ni i-a dat contau. Unde e siguranţa că mai am un loc de muncă, la 46 de ani cine mă mai angajează?, spunea o altă angajată.
Liderul Sindicatului Porţile de Fier, Cristinel Popescu, susţine că la ora actuală din cauza neasigurării programului de mentenanţă, HIDROSERV Porţile de Fier înregistrează la nivelul lunii ianuarie o pierdere de circa 1,6-1,7 milioane de lei, iar cifrele lunii februarie nu arată mai bine.
„Problema care se pune e că nimeni nu-şi asumă răspunderea pentru scăderea siguranţei în exploatare a instalaţiilor din SH Porţile de Fier, Tg. Jiu sau Caransebeş. Chiar au apărut câteva probleme, minore deocamdată, dar care în timp sigur se vor amplifica”
spune liderul de sindicat Cristinel Popescu.
Sindicalistul condamnă şi faptul că cei afectaţi de măsurile de restructurare de la nivelul Hidroelectrica sunt salariaţii, care sunt la un pas de a-şi pierde locurile de muncă.
„Nu putem fi de acord cu inducerea în rândul opiniei publice a ideii că de vină pot fi salariaţii Hidroserv sau Hidroelectrica. Nu salariaţii au încheiat contractele cu băieţii deştepţi şi nici pe cele privind ret