Cristian Cioacă a solicitat, luni, 4 martie, la Tribunalul Argeş, la primul termen în procesul în care este judecat pentru uciderea soţiei sale Elodia Ghinescu, revocarea măsurii arestării preventive.
Inculpatul a susţinut în faţa instanţei că menţinerea arestării preventive în cazul său ar reprezenta o încălcare a drepturilor sale constituţionale, în condiţiile în care nu există probe concrete care să confirme acuzaţiile ce îi sunt aduse. “Rechizitoriul abundă de scoateri din context. (…) În acest dosar sunt lucruri grave, care nu au fost luate în calcul. (…) În ultimii cinci ani mi-am desfăşurat activitatea de ofiţer de poliţie fără nicio abatere. (…) În cazul meu, starea de arest înseamnă lipsirea de unele drepturi prevăzute în Constituţie, cum ar fi dreptul la libertate”, a susţinut fostul poliţist Cristian Cioacă, potrivit Agerpres.
Apărătoarea inculpatului, avocata Maria Vasii, a afirmat că se impune revocarea măsurii arestării preventive, pe motiv că nu există probe clare că clientul său ar fi comis faptele de care este acuzat şi punerea în libertate nu ar reprezenta pericol social. În susţinerea cererii de revocare a măsurii arestării preventive, avocata a invocat ilegalitatea privării de libertate a clientului său şi a încercat să demonteze în faţa instanţei o serie de probe din dosar, pe care acuzarea şi-a bazat rechizitoriul.
De partea cealaltă, avocata Emiliei Ghinescu şi a lui Robert Ghinescu, mama şi respectiv fratele Elodiei, care s-au constituit părţi civile în procesul penal, a cerut menţinerea măsurii arestării preventive. Avocata Crina Radu s-a arătat revoltată de susţinerile apărării şi a afirmat că acuzaţiile aduse lui Cristian Cioacă sunt extrem de grave, punere lui în libertate putând reprezenta un pericol pentru societate.
Respingerea cererii de revocare a măsurii arestării preventive a fost susţinută şi de procurorul