Potrivit bilanţului Serviciului Teritorial Cluj al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism, anul trecut, procurorii din cadrul acestei structuri au cercetat peste 600 de persoane pentru consum şi trafic ilicit de droguri.
Din analiza prezentată de procurori reiese că această categorie de infracţiuni se situează în judeţul Cluj pe primul loc ca număr de cazuri, respectiv 42,86 la sută.
Printre consumatori se numără tot mai mulţi minori!
Conform analizei activităţii DIICOT Cluj, în 2012, procurorii au avut de soluţionat 388 de dosare în care au fost implicaţi 617 traficanţi şi deţinători de droguri. Din totalul de dosare, înregistrate, au fost finalizate 154, fiind trimise în judecată aproape 100 de persoane. Procurorii arată că, faţă de 44 de persoane cercetate pentru trafic de droguri, instanţa a dispus măsura arestării.
După traficul de droguri, un alt fenomen infracţional aflat în continuă creştere în judeţul Cluj este criminalitatea informatică. Atacurile informatice fac din ce în ce mai multe ravagii în sistemele informatice publice şi private. Potrivit bilanţului Serviciului Teritorial Cluj al DIICOT, anul trecut, procurorii din cadrul acestei structuri au cercetat 110 de persoane pentru astfel de infracţiuni, în 88 de dosare.
O altă preocupare a procurorilor clujeni specializaţi în combaterea crimei organizate a fost traficul de persoane. În privinţa faptelor de crimă organizată prevăzute de Legea 39/2003, procurorii clujeni au întocmit 32 de dosare, în care au fost anchetate 342 persoane. Dintre cei cercetaţi, 146 au fost deferiţi instanţei, iar faţă de 39 s-a luat măsura arestării.
Potrivit bilanţului Serviciului Teritorial Cluj al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism, anul trecut, procurorii din cadrul acestei structuri au cercetat pes