Răzvan Alexandru (30 de ani) a gătit pentru cei mai importanţi oameni de afaceri români, a lucrat la cel mai tare restaurant din lume, El Bulli, cotat cu cel mai mare număr de stele Michelin, şi a participat la “Top Chef” (Antena 1 ). Din banii strânşi în străinătate, el şi-a cumpărat o bijuterie pe patru roţi, cu care face furori pe şoselele din Bucureşti. Răzvan Alexandru (30 de ani) a gătit pentru cei mai importanţi oameni de afaceri români, a lucrat la cel mai tare restaurant din lume, El Bulli, cotat cu cel mai mare număr de stele Michelin, şi a participat la “Top Chef” (Antena 1 ). Din banii strânşi în străinătate, el şi-a cumpărat o bijuterie pe patru roţi, cu care face furori pe şoselele din Bucureşti.
Chipeşul bucătar şi-a luat lumea în cap, în urmă cu 11 ani, şi a plecat în Spania, ca să înveţe tainele artei culinare de la cei mai tari maeştri: “Nu ştiam boabă de spaniolă, în primele luni mă dureau mâinile de la atâta vorbit. Am stat un an şi jumătate la un restaurant şi toată ziua curăţam peşte şi scoici”, ne-a spus Răzvan, care, la scurtă vreme, a fost avansat la rangul de bucătar-şef adjunct. Apoi, a ajuns să lucreze cu Ferran Adria, Chef la El Bulli (Spania), restaurant care, timp de şase ani, a fost cotat drept cel mai bun din întreaga lume: “La El Bulli, dacă sunai azi că vrei să mănânci, trebuia să aştepţi mai bine de doi ani şi jumătate ca să-ţi vină rândul la programare. Pare fantastic, dar aşa e. Vrei să mănânci la El Bulli? Următoarea zi disponibilă este peste doi ani”, mai spune el. Răzvan găteşte din adolescenţă.
“Pe la 18 ani m-am hotărât să fac un curs gastronomic şi aşa a început totul. Am lucrat în mai mult de 50 de restaurante”. Când a aflat de competiţia “Top Chef”, era Corporate Head Chef la o companie multinaţională din România. Şefii n-au fost de acord să-i semneze cererea de concediu, aşa că Răzvan a demisionat ca să se poat