După ce, la sfârşitul anului trecut, şi-a mutat sediul social din staţiunea Neptun în Capitală şi a încercat să-şi lichideze afacerile de pe litoral prin scoaterea la vânzarea a Hotelului Cocor, societatea cu acelaşi nume, Cocor Turism, unul dintre cei mai importanţi investitori din turismul estival, vrea să revină la malul mării. Potrivit unui raport remis către piaţa de capital, la sfârşitul acestei luni acţionarii sunt convocaţi pentru aprobarea deschiderii unui punct de lucru în locul unde a funcţionat sediul social, respectiv Hotelul Cocor din Neptun. De asemenea, vor fi reevaluate toate activele imobile ale societăţii.
Reamintim că, la sfârşitul anului trecut, Consiliul de Administraţie a decis, în şedinţa de pe 19.12.2012, schimbarea sediului social al companiei, de la hotelul din Neptun în Bucureşti, pe Bulevardul I.C. Brătianu nr. 29-33, etaj 3, camera 1, Sector 3. Mutarea în Capitală a survenit în condiţiile în care, în noiembrie 2010, Cocor Turism revenea la sediul din staţiunea Neptun după ce, în luna mai a aceluiaşi an, îşi mutase sediul în Sinaia. Şi tot anul trecut, cel mai important activ al societăţii de pe litoral, respectiv hotelul cu acelaşi nume, a fost pus în vânzare pentru un preţ de 18 milioane de euro, tarif care nu a atras prea mulţi ofertanţi.
În ultimii ani, societatea a avut probleme financiare care au culminat cu sechestrarea bunurilor de către Fisc. Se pare că renovarea Hotelului Cocor a fost una cu ghinion pentru societate. Inaugurat cu fast şi miniştri în vara lui 2009, Complexul Cocor a costat câteva milioane de euro, fonduri pe care compania nu le-a mai amortizat. Hotelul Cocor a fost cumpărat, în 2002, de S.C. Cocor S.A. Bucureşti, în urma divizării şi privatizării S.C. Neptun-Olimp S.A. El a fost renovat în două etape: în prima fază au fost renovate cele 226 de camere duble existente, iar în 2005 a fost construit un