TIMIȘOARA. Premieră absolută pentru orașul nostru vineri, 8 martie, de la ora 19, la Belvedere Restaurant. La cina festivă ocazionată de Ziua Femeii, clienții singurului restaurant de cinci stele din Timișoara vor avea parte, pe lângă un meniu select, și de un spectacol de sculptură live în fructe. Arhitectul Corneliu Nicoară va sculpta la Belvedere câteva creații spectaculoase, cu motive florale de primăvară. Și asta nu e tot! Corneliu Nicoară va crea, tot live, mărțișoare comestibile (în mere, pere, mango etc), care vor fi dăruite doamnelor și domnișoarelor.
Cele mai rafinate gusturi și cele mai exigente papile gustative vor fi satisfăcute în 8 Martie la Belvedere Restaurant cu meniul special conceput de master chef Asen Asenov. La aperitiv veți putea servi Duo de păstrav și șalău cu piure de țelină acompaniat de salată verde asortată, felul principal este format din Rulou din file de pui cu spanac baby, muguri de pin însoțit de garnitură de fasole verde franțuzească și dulceață de morcovi aromatizată cu ghimbir. La desert vă veți răsfăța cu Panna cotta cu sos de zmeură și sticksuri de ciocolată neagră cu mentă. Un pahar de vin roze va desăvârși seara.
Sculptura în fructe e o artă thailandeză veche de peste 700 de ani, Originea nu-i este din popor, dar reflectă magistral gustul și preocuparea thailandezilor pentru abundența în detalii rafinate. Până azi se păstrează în Thailanda un faimos și venerabil festival ținut în cinstea familiei regale. Acum șapte veacuri, una dintre servitoarele curții a născocit o cale de a-l încânta pe rege în timpul mesei. A transpus alcătuirea unei minunate flori exotice într-un fruct banal. Apoi, într-altul, a cioplit iscusit o pasăre, așezând-o cu ciocul îndreptat spre floare. Încununând, cu acest ansamblu, masa de onoare, se năștea o tradiție îndrăgită azi în toată lumea. Arhitectul Corneliu Nicoară s-a iniţiat în ace