În 2003, Gigi Becali (54 de ani) prelua Steaua, iar Roman Abramovici (46 de ani) cumpăra Chelsea. Coincidenţele continuă: cei doi au făcut primii bani din bişniţă, iar marile lovituri le-au dat în afaceri cu statul. În 2003, Gigi Becali (54 de ani) prelua Steaua, iar Roman Abramovici (46 de ani) cumpăra Chelsea. Coincidenţele continuă: cei doi au făcut primii bani din bişniţă, iar marile lovituri le-au dat în afaceri cu statul.
“Când alţii făceau bişniţă cu două perechi de blugi, eu aduceam de la turci zece TIR-uri pe săptămână”, declara Gigi Becali în urmă cu ceva timp. Şeful Stelei a început să facă bani imediat după Revoluţie, cu 200.000 de dolari moşteniţi de la tatăl său, un producător de brânză renumit în Bucureşti pe vremea comunismului, şi cu alţi 100.000 de dolari împrumutaţi de la naşul său, Gică Hagi. Cu sumele mari acumulate din speculă, Becali a început să cumpere terenuri în Pipera. În 1999, a dat lovitura, când a schimbat un teren de 28,89 hectare, din comuna ilfoveană Ştefăneşti, cu unul de 30,26 de hectare, deţinut de Ministerul Apărării Naţionale în Băneasa, deşi diferenţa de preţ dintre acestea era destul de mare.
Acest schimb avea să îi aducă un dosar penal, care se judecă încă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Povestea lui Roman Abramovici nu este diferită de cea a lui Becali. El a început să facă bani la sfârşitul anilor ’80, producând şi comercializând jucării din plastic, răţuşte şi soldăţei, pentru ca apoi să facă bişniţă cu produse aduse din străinătate, cumpărate cu cele 2.000 de ruble oferite de socrii săi drept cadou de nuntă. Marea lovitură a dat-o în 1995, când a preluat, împreună cu Boris Berezovsky, un apropiat al preşedintelui rus Boris Elţîn, compania petrolieră de stat Sibneft, mult sub preţul pieţei.
Prin intermediul firmelor sale, Roman Abramovici a deţinut pachetul majoritar de acţiuni la Hotelul Danubius di