Șansele ca elevii care învaţă la Liceul de Arte Plastice din Timişoara să fie mutaţi într-o clădire nouă, în acest an, sunt tot mai slabe. Şi asta pentru că Ministerul Educaţiei nu are fondurile necesare pentru finalizarea celor trei campusuri şcolare din judeţul nostru, în viitorul apropiat. Este vorba despre un campus şcolar la Liceul de Arte Plastice, la Jimbolia şi la Sânnicolau Mare. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Timiş, Ministerul Educaţiei are de gând să contracteze un împrumut de la Banca Mondială pentru terminarea lucrărilor la cele 162 de campusuri şcolare din România, unde lucrările au fost demarate în anul 2008, dar ideea a fost abandonată din lipsă de fonduri. „Ne-am bucura foarte mult dacă şi judeţul nostru va primi fondurile necesare pentru terminarea lucrărilor în următorii ani. La Jimbolia s-a lucrat destul de substanţial şi clădirile sunt vizibile, la Sânnicolau Mare s-au început nişte lucrări la fundaţie, iar la Liceul de Arte Plastice există doar un proiect, care a fost realizat din banii Primăriei Timişoara”, a spus, astăzi, Francisc Halasz, inspector şcolar adjunct.
Proiectele iniţiale ale celor trei campusuri şcolare din judeţul Timiş erau prevăzute ca să fie realizate pentru licee şi şcoli de arte şi meserii şi conţineau două tipuri de clădiri: campusuri cu zece săli şi campusuri cu 24 de săli de curs la care se adaugă internat, cantină, locuinţă de serviciu pentru profesori, teren de sport, sală de sport şi ateliere.
Vă reamintim că la începutul acestui an, Primăria Timişoara era să fie executată silit, după ce a refuzat să mai achite chiria pentru Liceul de Arte Plastice Fundaţiei Caritatea. Motivul? Unitatea de învăţământ funcţionează în clădirea din centrul oraşului fără acordul municipalităţii. Scandalul de la Liceul de Arte Plastice începe în anul 2003, când clădirea a fost retrocedată Fundaţiei Caritatea