Toţi cei care par interesaţi de alimentaţia sănătoasş consumă numai albuşul oului. Tocmai de aceea există restaurante care oferă omlete din care lipseşte gălbenuşul. Oare de ce atât de mulţi oameni evită gălbenuşul? Oare cei care mănâncă oul complet greşesc în vreun fel? Este sănătos pentru ei să mănânce gălbenuşul zi de zi? Acest obicei ar putea fi periculos?
Iata opinia unui specialist in domeniu, Kelly Plowe, pentru livestrong.com:
“Daca ar fi sa fac o lista a unor super-alimente, oul s-ar gasi pe ea de fiecare data. Si asta este oarecum ironic, de vreme ce oul a fost pentru multa vreme catalogat gresit (la un moment dat s-a crezut despre el ca are un rol important in dezvoltarea bolilor de inima), insa cercetatorii au rezolvat aceasta problema. Oul, in special albusul sau, este inclus in multe diete datorita faptului ca este o proteina slaba, satioasa. Insa multi vor fi surprinsi sa afle ca si galbenusul contine 3 g de proteina, aproape jumatate din cantitatea pe care o contine oul. De asemenea, in galbenus se gaseste tot colesterolul (aproximativ 185 mg). Societatea americana de protectie a inimii recomanda un consum de colesterol de sub 300 mg pe zi, ceea ce inseamna ca un ou zilnic poate fi inclus in orice dieta sanatoasa. Eu recomand includerea galbenusului pentru ca acesta contine majoritatea nutrientilor din ou. In afara proteinelor, galbenusul contine vitamina D, riboflavina, seleniu si multe alte vitamine si minerale”.
Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.
Toţi cei care par interesaţi de alimentaţia sănătoasş consumă numai albuşul oului. Tocmai de aceea există restaurante care oferă omlete din care lipseşte gălbenuşul. Oare de ce atât de mulţi oameni evită gălbenuşul? Oare cei care mănâncă oul complet greşesc în vreun fel? Este sănătos pentru ei să mănânce gălbenuşul zi de zi? Acest obicei ar putea fi periculos?
Iata