În cele 100 de zile de când s-au instalat la București, cei șapte parlamentari de Alba n-au speriat nici estul, dar n-au mulțumit nici vestul. După ce în campania electorală s-au „bătut cu pumnul în piept” că vor face lucruri importante pentru județul Alba sau cel puțin pentru colegiile pe care le reprezintă, la trei luni de când și-au luat în primire posturile, parlamentarii de Alba nu se pot lăuda cu mari realizări. Mulți dintre ei nici nu au reușit să vorbească mai mult de 30 de secunde cât a durat depunerea jurământului, iar cei care au prins microfonul nu au făcut nicio referire la proiectele de care vorbeau în campanie.
Alba24 a făcut o analiză a activității din primele 100 de zile de când și-au primit insignele, mașinile și salariile de demnitar, a celor cinci deputați și doi senatori din Alba care au ajuns în Parlament pe mâna electoratului din județ.
Călin Potor, deputat USL pe Colegiul Alba Iulia, aflat la al doilea mandat. Acum 4 ani a candidat pe listele PDL sub sloganul „POTORina Premium – consum mic, performanțe uriașe”, dar a gripat motorul PDL la jumătatea mandatului. „Performanța uriașă” a reportat-o pentru următorii 4 ani, cand va arde caloriile sub sigla USL.
După ce a fost mutat de la Comisia pentru Sănătate și Familie unde a fost vicepreședinte, la Comisa de Industrii și Servicii, deputatul Călin Potor s-a reîntors în acest nou mandat la prima sa dragoste, sănătatea, însă de această dată, fără nicio funcție în comisie, fiind doar un simplu membru, alături de încă alți 19 parlamentari.
De trei luni de zile de când a reajuns în Parlament nu a avut nicio intervenție pe teme de sănătate. Singura intervenție pe care a avut-o într-o oarecare legătură cu județul Alba se referă la situația precară a Drumului Național 7 care leagă Bucureștiul de orașul Nădlac și trece prin Sebeș. Într-o altă intervenție în scris, Potor a lău