Localurile din Valea Jiului sunt aproape în totalitate ocupate. Doar pe la unele mai sunt locuri libere, dar trebuie să căutaţi cu atenţie. Aşa se obişnuieşte pe la noi, de 8 Martie gagicile ies în oraş şi se distrează. Măcar pentru câteva ore mai uită de bărbat, copil, cratiţă, şef, scutece, şedinţe cu părinţii sau banii pentru factura de curent. Se aşează la masa unui restaurant, beau un pahar de ceva vermut şi mănâncă cele mai fine mâncăruri. Dar, totuşi, domnilor, nu sunteţi interesaţi să ştiţi pe ce cheltuiesc banii doamnele dumneavoastră? Dacă sunteţi interesaţi, citiţi mai jos.
Ne-am tot uitat pe ofertele restaurantelor, care curg şi curg şi sar la interval cu cele mai interesante meniuri. De exemplu, 3D Aqua pune în farfuria de aperitiv vol-au-vent cu ciuperci şi piept de pui. Practic, mai pe româneşte, vorbim despre un coşuleţ din foietaj umplut cu ciuperci şi piept de pui cu sos, dar umplutura se poate face din diferite ingrediente, cum ar fi brânză, somon etc. Cuburile de spanac cu cremă de brânză sună bine. Pentru acestea se prepară o foaie din ouă, smântână, făină, spanac, care se decupează în cuburi şi se ung cu cremă de brânză, sub formă de straturi. Nufărul de roşie cu salată de vinete îl ştim cu toţii cum arată, adică o jumătate de roşie umplută cu salată de vinete. La felul doi, pieptul de pui nu este cu roşii, dar este cu pomodoro, pentru că roşia în altă limbă sună mai bine. Felul trei are o delicatesă cu origini austriece, sachetorte, adică un tort de ciocolată, numai bun să se asorteze cu striptease-ul din program. Pentru toate acestea, se scot din bugetul familiei 70 de lei. Ieftin!
Sala Dincă are preţ mai mare, 85 de lei. Are în meniu acelaşi vol-au-vent, dar şi trandafir din salam. Asta sună bine pentru o petrecăreaţă prin cluburile de manele. Dar pentru mamele care fac zilnic sandviciuri pentru copii nu este atractiv. Dacă