Te concentrezi cu greu la treburile pe care le ai de făcut şi te simţi fără vlagă, taman acum, când bate vânt de primăvară? Dr. Cristina Bălănescu, specialist în medicină naturistă, spune că tocmai sezonul mult aşteptat îţi provoacă aceste stări. Pe scurt, ai astenie de primăvară. Te concentrezi cu greu la treburile pe care le ai de făcut şi te simţi fără vlagă, taman acum, când bate vânt de primăvară? Dr. Cristina Bălănescu, specialist în medicină naturistă, spune că tocmai sezonul mult aşteptat îţi provoacă aceste stări. Pe scurt, ai astenie de primăvară.
Peste iarnă, organismul a fost privat de doza optimă de lumină solară şi “hărţuit” de vremea schimbătoare. Alimentaţia a fost bogată în grăsimi şi conservanţi şi săracă în verdeţuri. De aceea ţi s-au cam “descărcat bateriile”! Este momentul să le reîncarci.
Miros, nu glumă, dar nu te poţi lipsi de ele: sunt delicioase şi-ţi fac mult bine: fortifică imunitatea, au efect antioxidant (previn îmbătrânirea prematură) şi, prin gustul incitant, “alimentează” starea de bine.
Iată două dintre cele mai puternice energizante naturale! Măceşele se pot consuma ca atare, iar cătina - sub formă de ceai, sirop sau macerată în miere de albine. Iată şi o variantă “2 în 1”: o lingură din amestecul în părţi egale de măceş şi cătină se pune în 250 ml de apă clocotită, se fierbe 10 minute, se strecoară, se îndulceşte cu miere şi se bea când începe să se răcească.
Această plantă este cel mai puternic antidepresiv - când îţi dă târcoale melancolia, bea o cană de ceai de sunătoare (îl prepari infuzând, 10 minute, un pliculeţ cu sunătoare, în 250 ml de apă în clocot).
Toată producţia stupului - mierea, ceara, polenul, nectarul, propolisul, lăptişorul de matcă, păstura - are darul de a stimula imunitatea şi de a tonifia organismul.