Topirea zăpezii şi gheţii de pe trotuarele Sucevei a scos la iveală cantităţile imense de material antiderapant folosite iarna aceasta pentru ca străzile şi trotuarele să fie circulabile, în ciuda condiţiilor meteo nefavorabile.
Numai că unele trotuare sunt atât de încărcate cu nisip şi pietriş, încât seamănă mai mult cu uliţele unui sat, decât cu o zonă ultracentrală a municipiului reşedinţă de judeţ.
Acest lucru poate fi lesne observat în zone intens circulate, precum trotuarul care face legătura între magazinul Bucovina şi Policlinica Areni, recent modernizat, unde pavelele colorate nici nu se mai văd de sub stratul gros de nisip şi pietriş, sau chiar şi pe trotuarul din faţa sediului Primăriei Suceava.
Dacă în perioada ninsorilor antiderapantul împrăştiat de salariaţii Rosal i-a protejat pe trecători de pojghiţa de gheaţă care se forma în acest zone intens circulate, acum, odată cu topirea zăpezii, mormanele de nisip şi pietriş sunt deranjante nu doar vizual, ci şi fizic.
Mulţi dintre trecători ocolesc aproape inconştient zonele cu pietriş, dar praful care se ridică de pe trotuare la cea mai mică rafală de vânt nu mai poate fi ocolit.
„E normal să dea cu antiderapant, să nu alunecăm, dar acum ar trebui măturat. Gata, vine primăvara, nu-şi mai are rostul atâta nisip şi pietriş pe trotuare”, spune unul dintre trecători, care se uită dezaprobator la mormanele adunate pe trotuar şi pe marginea străzii.
De aceeaşi părere sunt şi cei care locuiesc în blocurile de la bulevardul principal, care spun că trotuarele arătă dezolant.
„Am înţeles că era necesar să dea cu antiderapant, dar ar fi trebuit să folosească mai multă sare şi mai puţin pietriş. Dacă făceau aşa, nu ar mai fi fost acum atâta mizerie pe trotuare”, a spus unul dintre locatarii din zona centrală.
Acelaşi reproş l-a făcut şi viceprimarul Gavril Vîrvara celo