Recursul lui Florin Gorunescu împotriva condamnării se judecă la Curtea de Apel, cu inculpatul în stare de libertate. Instanța l-a scos din arestul preventiv, interzicându-i să părăsească țara
Judecătorii Curţii de Apel Craiova au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive a prodecanului Facultăţii de Farmacie de la UMF Craiova, Florin Gorunescu, cu măsura obligării de a nu părăsi ţara.
Profesorul primea diverse sume de bani de la studenții care voiau note mari la examene. 24 de studenți au dat 2.100 de euro pentru a fi trecuți la examenul de informatică. Prof. univ. dr. Florin Gorunescu a fost arestat la începutul lunii iunie 2012, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită 300 de euro.
În decembrie 2012 acesta a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare de către Tribunalul Dolj, după ce a fost acuzat de luare de mită. După ce a fost filat timp de mai multe luni, în urma unui denunț, prodecanului Gorunescu i s-a aranjat un flagrant de către procurori. Pe 31 mai 2012, două poliţiste sub acoperire au primt 300 de euro marcate criminalistic și s-au prezentat la locuința profesorului împreună cu studenta care îl denunțase în luna februarie 2012. Profesorul a luat banii, fără a bănui însă ceva. Așa a picat în plasa procurorilor.
La percheziția domiciliară anchetatorii au găsit 1.570 de euro, din care 300 erau cei marcaţi, dar şi o agendă cu numele studenţilor din anul I. „În perioada de supraveghere operativă, la locuinţa inculpatului s-au prezentat peste 30 de studenţi care intrau în locuinţa acestuia, fie individual, fie în grupuri de două, trei sau patru persoane“, se menționează în rechizitoriu. În total, profesorul Gorunescu a primit de la 24 de studenţi de anul I suma de 2.100 de euro, spun anchetatorii.
Profesorul Gorunescu a recunoscut că a luat banii, precizând însă că sumele în euro reprezentau, de fapt, con