Un CSM transformat într-un sindicat nu e util societății, mai ales că noi, cetățenii, nu avem un cuvânt de spus în alegerea membrilor CSM.
Revocarea judecătorilor Ghica și Danileț din CSM, săptămâna trecută, a fost punctul culminant al unei campanii fără precedent de șubrezire a organismului care ar trebui să garanteze independența justiției. Pozițiile ferme în favoarea statului de drept, adoptate anul trecut, au adus CSM primele mențiuni pozitive în rapoartele de țară ale Comisiei Europene, la pachet cu ura politicienilor care și-au văzut zădărnicite planurile din vară, din cauză că o mână de oameni și de instituții nu s-au temut să le stea în cale. Au urmat campanii de denigrare la deja faimosul trust de presă controlat de domnul Voiculescu, campanii care au săpat adânc la imaginea tuturor celor care au cutezat să se opună tăvălugului care dorea anularea statului de drept în România.
Scânteia care a aprins focul în justiție a fost alegerea unui procuror ca președinte al CSM. Politicienii USL s-au întrecut în a arăta de ce asta este inadmisibil – inclusiv ministrul Justiției, doamna Pivniceru, ne-a explicat că CSM se află sub ocupație. Am mai spus aici că alegerea unui procuror în fruntea CSM este la fel de legitimă ca alegerea unui judecător în aceeași funcție. Orgoliul nemăsurat al judecătorilor a fost punctul slab utilizat de maeștrii manipulării pentru a declanșa procedurile de revocare.
Un singur detaliu a scăpat atenției organizatorilor acestei mișcări: membrii CSM nu pot fi revocați decât dacă nu își îndeplinesc sau își îndeplinesc necorespunzător atribuţiile încredinţate. Așadar, nimeni nu poate fi revocat din funcție pentru că nu mai este popular în sistem – dacă am accepta contrariul, ar însemna că CSM nu va mai putea lua niciodată decizii necesare, dar nepopulare în rândul magistraților (de exemplu, sancți