Consiliul de Administrație al Spitalului Roman a aprobat noile tarife percepute de instituția sanitară începând cu luna martie. Ele se aplică persoanelor neasigurate sau celor care vor servicii medicale la cerere.
Pacienții care nu vor să aștepte pentru a beneficia de îngrijiri medicale la Spitalul Municipal de Urgență Roman vor scoate bani din buzunar pentru servicii medicale la cerere. La fel se va întâmpla și în cazul persoanelor care nu au asigurare medicală, numai că, în cazul acestora, serviciile medicale vor fi acoperite din fondul de rezervă al Casei de Asigurări de Sănătate. Teoretic, toți pacienții, inclusiv cei fără asigurare, ar trebuie să beneficieze de servicii medicale de urgență la spital, iar pacienții asigurați, în limita asigurării, ar trebui să beneficieze de îngrijiri medicale gratuite. Consiliul de Administrație al instituției sanitare a aprobat tarifele pentru fiecare serviciu efectuat la cerere, dar și taxele pentru eliberarea diferitelor documente, care vor fi valabile începând cu luna martie 2013.
40 de lei consultația la medic, 30 de lei cazarea într-o rezervă de lux
Începând cu luna martie, în toate secțiile din spital, consultația la cerere va costa 40 de lei, în cazul în care doriți să vă consulte un medic primar, și 30 de lei pentru un medic specialist. Un pansament sau scosul firelor va costa 20 de lei, în timp ce o ședință cu aerosoli va costa 10 lei. Pentru o infiltrație la cerere va trebui să scoateți din buzunar 20 de lei, pentru o injecție intramusculară – 5 lei, iar pentru una intravenoasă – 10 lei. O simplă perfuzie va costa 15 lei, în vreme ce schimbarea sondei va ajunge 10 lei. Ecografiile la cerere sau pentru cei neasigurați vor costa 50 de lei, în vreme ce o consultație pentru recontrol va ajunge la 50 de lei. Pentru un EKG cu interpretare va trebui să scoateți din buzunar 20 de le