Problema concediaţilor de la Mechel este de fapt problema întregului oraş Câmpia Turzii. Aproape fiecare familie avea măcar un membru angajat la combinat, aşa că acum aproape fiecare familie suferă. Oamenii spun că, odată cu moartea uzinei, moare şi oraşul. Ei se plâng că primarul a promis în campania electorală locuri de muncă, dar deocamdată nu a creat niciunul.
Primarul din Câmpia Turzii, Radu Hanga, a lucrat 25 de ani în combinat. A fost inclusiv director, aşa că ştie perfect situaţia combinatului şi a fost coleg cu cei mai mulţi dintre disponibilizaţi. În campania electorală, Hanga a avut un mesaj pentru cei puşi pe lista neagră de Mechel.
Primarul şi-a expus proiectele pentru Realitatea TV Cluj, dar deocamdată acestea sunt numai pe hârtie. Se ceartă cu compania Reif, care a promis că va crea 1.350 de locuri de muncă la Câmpia Turzii încă de acum doi ani, dar nu a oferit decât 100 de slujbe; vrea să creeze o unitate de reciclare de anvelope uzate, alături de compania locală de salubritate, unde ar putea munci aproximativ 150 de persoane; de asemenea, speră ca 50 de oameni să fie angajaţi la SC Domeniul Public Câmpia Turzii, o societate aflată în subordinea Consiliului Local. Primarul spune că sprijină şi iniţiativa AJOFM, care va crea o întreprindere socială din fonduri europene, unde ar urma să lucreze 380 de persoane.
CARTON
PROIECTELE PRIMARULUI
sursa: Primăria Câmpia Turzii
Reif - 1.250 de locuri de muncă
Compania de salubritate - 150 de locuri de muncă
SC Domeniul Public - 50 de locuri de muncă
Întreprindere socială AJOFM - 380 de locuri de muncă
TOTAL: 1.830 de locuri de muncă
Primarul vede însă şi o altă orientare importantă pe care ar trebui să o aibă disponibilizaţii.
"Aici s-a facut o agricultura de prima mana, Este lunca Ariesului, lunca Muresului, cu irigatii. Aici intre Campia Turzii