Cea de-a IX-a ediţie a Zilelor Artei Bizantine va debuta miercuri la Cluj-Napoca, prin oficierea Liturghiei la catedrala mitropolitană, răspunsurile urmând să fie date de grupul de muzică psaltică "Sfântul Ioan Damaschin". Evenimentul va mai include o expoziţie de icoane, un workshop şi o masă rotundă.
Evenimentul va debuta miercuri, 6 martie, cu oficierea de la ora 8 dimineaţa a Liturghiei la catedrala mitropolitană ortodoxă din Cluj-Napoca, răspunsurile urmând să fie date de Grupul Sfântul Ioan Damaschin", organizatorul principal al eveneimentului. De la ora 17 la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (strada Memorandumului) va avea loc vernisajul unei expoziţii ce include lucrări realizate de membrii ansamblului amintit.
În cea de-a doua zi a evenimentului între orele 9-15 la Muzeul Etnografic al Transilvaniei va avea loc un workshop de artă bizantină.
Ediţia din acest an a ZAB va culmina cu o masă rotundă, cu genericul "Concepte în arta bizantină", ce se va desfăşura joi, între orele 16-19, la aceeaşi locaţie. Vor paricipa conferenţiarul universitar Elena Chircev, muzicolog, lectorul universitar Vlad Mureşan, filosof, sociologul Simion Pop, asistentul universitar Sorin Albu şi arhitectul Călin Chifăr.
diția a 9-a a Zilelor Artei Bizantine va fi organizată la începutul lunii martie la Cluj-Napoca.
Ansamblul evenimentelor va debuta în 6 martie cu oficierea de la ora 8 în Catedrala mitropolitana a Sfintei Liturghii, la care grupul „Sfântul Ioan Damaschin" va da răspunsurile de la strană.
În aceeași zi, de la ora 17 la Muzeul Etnografic al Transilvaniei va avea loc vernisajul unei expoziții cu lucrări realizate de membrii grupului „Sfântul Ioan Damaschin". A doua zi a manifestării va începe cu un workshop despre arta bizantină și se va încheia cu o masă rotundă pe aceeași temă.
Vor