Când pierderea părului îţi creează probleme şi nu mai ştii ce să încerci pentru a-ţi recâştiga podoaba capilară, pune la încercare leacurile din natură.
Căderea părului poate fi cauzată de o mulţime de factori. În spatele pierderii părului pe o zonă restrânsă a capului se pot ascunde boli infecţioase, stres, afecţiuni locale sau chiar generalizate însoţite de o slăbire bruscă. La fel de bine, motivele pierderii părului pot fi îngrăşarea excesivă a pielii capului, îmbătrânirea sau acţiunea factorilor genetici. Nu este o problemă care apare doar la bărbaţi, ci poate îngrijora şi femeile. Poate afecta o zonă restrânsă a pielii capului, dar şi o suprafaţă mai mare. Pentru a afla cauza sigură a căderii părului, mergi la medic pentru analize amănunţite, iar în paralel încearcă una dintre metodele naturiste pentru a susţine tratamentul propus de doctor.
Brusture
Rădăcina de brusture este eficientă pentru tratarea căderii părului. Prepară un ceai din ea şi amestecă-l cu două alte infuzii din rădăcină de urzică, respectiv din frunze de mesteacăn. Masează pielea capului cu acest amestec, după ce ai adăugat şi o lingură de oţet. Tratamentul îl poţi face o dată pe săptămână, după ce ai spălat părul înainte. Astfel, vei obţine o regenerare a părului care va fi şi mai strălucitor.
Nuc şi muşeţel
Pentru că pierderea părului este cauzată şi de îngrăşarea părului (seboree), este bine să recurgi la una dintre cele două plante care curăţă foarte bine scalpul şi previn apariţia seboreei. Din ambele plante poţi face separat infuzii, opărindu-le într-un litru de apă clocotită. Pentru ceaiul de nuc ai nevoie de 500 g de frunze de nuc mărunţite, iar pentru cel de muşeţel vei folosi 100 g de flori de muşeţel. Cu infuziile obţinute clăteşti părul după şamponare. Nucul este indicat celor care vor să-şi închidă culoarea părului, în timp ce muşeţelul este recomandat